Preskoči na glavno vsebino
Projekt HAiSP

Obvestilo o projektu HAiSP

Zaposleni v Dispanzerju za otroke in mladostnike d.o.o. (v nadaljevanju Dispanzer) smo z željo po širitvi nabora zdravstvenih storitev, ki jih v Dispanzerju opravljamo, pripravili projekt z naslovom: Razvoj novih programov hipnoterapije, akupunkture in skupinske psihoterapije za doseganje višje kakovosti življenja (kratica HAiSP).

S tem smo k standardnemu naboru zdravstvenih storitev, ki se običajno izvajajo v otroškem in šolskem dispanzerju dodali še hipnoterapijo, lasersko akupunkturo in skupinsko psihoterapijo. Ker zaposleni v Dispanzerju nimamo vsega potrebnega strokovnega znanja, smo projekt pripravili v sodelovanju s partnerji. Partnerja v projektu sta gospa Vesna Žličar, specialistka klinične psihologije in psihoterapevt ter Osnovna šola Griže.

Vsi vemo, da je vsak začetek težak. Razvoj vsake nove storitve, tudi zdravstvene, zahteva znanje, čas pa tudi denar. Projekt smo uspešno prijavili na razpis Lokalne aktivacijske skupine Spodnje savinjske doline (LAS SSD). S tem bomo po uspešno zaključenem projektu dobili povrnjenih 85% stroškov projekta. Denar prispevata Evropska unija in Republika Slovenija. Sofinanciranje projekta omogoča nakup potrebne opreme, materialne stroške in plačilo opravljenega dela ter tako brezplačne storitve za uporabnike v projektu.

Vse storitve, ki jih s projektom vključujemo v naše siceršnje delo, so skladne z doktrinami ustreznih strokovnih združenj in so del standardnih medicinskih obravnav, tako v javnih kot v zasebnih zdravstvenih ustanovah. So pa te vrste zdravstvenih storitev večinoma dostopne v večjih mestih. Cilj projekta je, da hipnoterapija, laserska akupunktura in psihoterapija tudi po zaključku projekta ostanejo sestavni del nabora storitev, ki jih pri zdravljenju v Dispanzerju rutinsko uporabljamo. Udeleženci projekta verjamemo, da s tem lahko pomembno pripomoremo k ohranitvi in izboljšanju kvalitete življenja posameznika in širše družbe na področju Spodnje savinjske doline.

Udeležence v projekt praviloma povabimo na osnovi zdravstvenih težav, ki jih pri bolniku prepoznamo ob vsakodnevnem delu v ambulanti. Gre za zdravstvena stanja pri katerih presodimo, da je uporaba omenjenih zdravstvenih storitev strokovno upravičena in imajo le te dober potencial za izboljšanje zdravstvenega stanja. V kolikor ste mnenja, da bi te vrste zdravstvenih storitev lahko koristile tudi vam, nas lahko kontaktirate na mail naslov info@dom-zalec.si ali na telefon 08 2055680.

Več o projektu lahko preberete tudi na spletni strani LAS SSD https://las-ssd.si/projekti/haisp/.

Projekt HAiSP



»Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje«. Hiperpovezava na spletno stran Evropske komisije, namenjene EKSRP:  https://agriculture.ec.europa.eu/common-agricultural-policy/rural-development_en.

Povezava na spletno stran PRP: 
www.program-podezelja.si

Oznaka